de Pyreneeën te voet

Categorieën Voettochten
Pyreneeën_te_Voet

2013, dwars door de Pyreneeën. M’n hoofd draaide overuren en m’n lichaam begon hier een beetje moe van te worden. Ik voelde me al weken, misschien maanden gespannen, maar de avond voor vertrek was ik zenuwachtig, nerveus zelfs. Mijn tas was veel te zwaar en mijn plan erg ambitieus. De Haute Route Pyrénées, zonder gps, want dat was te duur… Ik had twee maanden om deze bergketen te bedwingen. Twee maanden om mezelf te bedwingen. Twee maanden om mijn rust te vinden. Nu, twee en half jaar later, vraag ik me af wat hiervan eigenlijk het méést ambitieus was…

spullen_pakken
Tja, ik heb geprobeerd dit allemaal mee te nemen…
de_start_van_de_route
De start: Atlantische Oceaan bij Hendaye.
lang_leve_gemarkeerde_paden
Gelukkig is er markering..
de_wegwijzers_helpen_enorm
en bewegwijzering!
ga_nooit_alleen_de_bergen_in!
Bovendien was ik niet alleen..
vrienden_van_de_bergen
Dicht bevolkte bergen!
trailrunners_overal
en zijn er nog véél ambitieuzere avonturiers: Trailrunners!

Dag in dag uit zweet, zwoeg en ploeg ik me omhoog en weer naar beneden. Hoewel dit wellicht verschrikkelijk klinkt voor degene die het ‘aanlopen’ als het onvermijdelijke, minst wenselijke aspect van een beklimming zien. En ik er deze zomer voor kies om het slechts bij dit aanlopen te houden, het daadwerkelijke klimmen-klimmen over sla, kan ik alleen maar zeggen dat ik het meteen weer zou doen. Het is zo heerlijk simpel en zo verschrikkelijk mooi. Een almachtig vrij gevoel te lopen zover en zolang als dat jij wilt. Je tent op te zetten wanneer en waar jij wilt. Met de enige zekerheid dat je dag in dag uit beloond wordt met een prachtig panorama view op de bergen. Daar zweet en zwoeg ik graag een zomer lang voor. Haha, ik doe niets liever!

Glacier_des_Oulettes_France
Glacier des Oulettes
Lac_d'Ayous_France_Pyrenees
Lac & Pic d’Ayous
lekker_klimmetje
De beloning…
Middelandse_Zee_Banyols_sur_Mer_Frankrijk
En daar is het eindpunt: de Middelandse Zee bij Banyols sur Mer.

Voor meer Pyreneeën foto’s klik hier.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.