Mijn missie is om komende zomer (2016) de Via Dinarica white trail van Albanië naar Slovenië te lopen. Van  Oost naar West of van Zuid naar Noord. Het is maar hoe jij het bekijkt. Ik wil deze nieuwe route, de Balkan en het Via Dinarica Project in het westen onder de aandacht brengen. Waarom? Omdat ik het idee heb dat tot op heden de Balkan en de Dinarische Alpen een blinde vlek op de Europese buitensport kaart zijn. Iets waarvan ik hoop dat er verandering in komt. Misschien wel door de Via Dinarica.

Via Dinarica White Trail

De Via Dinarica White Trail loopt dwars door de bergen en doorkruist talrijke National Parks. Het pad verbindt land, natuur, cultuur, mensen en traditie. “Via Dinarica” biedt een platform voor het lokale eco- en buitensport toerisme waarbij de authenticiteit van bewoners in de gebieden rondom de trail behouden blijft. Daarnaast ondersteunen en dragen ze bij de aanleg van wandelpaden en onderhoud van de natuurgebieden. Het Via Dinarica project wordt gesteund door de UNDP en USAID.

Het is een uitdaging en een nieuw avontuur, maar ik zie het vooral als een reis. Een voettocht door de Dinarische Alpen van Albanië naar Slovenië die ik op FiveFingers wil volbrengen. Daarmee wil ik mijn steentje bijdragen aan het Via Dinarica project dat door middel deze nieuwe lange afstandsroute de landen van het voormalig Joegoslavië met elkaar verbindt, de Balkan van zijn mooiste kant laat zien en daar een duurzame economie tracht op te bouwen.

De Balkan fascineert me en Via Dinarica heeft me geïnspireerd om er iets mee te doen. Door deze zomer uitgerust met een rugzak, mijn FiveFingers, een smartphone en een sociaal netwerk op pad te gaan, komen mijn missies, visies en passies samen in mijn Walking the Via Dinarica avontuur.

Happiness Project?

Is dit een happiness project van een iemand die op zoek is naar zichzelf? Van wie dan? Van een naïeve dromer die onbevooroordeeld haar idealen probeert na te streven? Een succesvolle dertiger die zich af vraagt “of dit het dan is?” Of dit het leven is dat ze de komende jaren leven zal. Van een vrouw die het licht heeft gezien en besluit nu voor zichzelf te kiezen? Of van een avonturierster – een stoere chick – die het roer om gooit en de afslag “vrijheid” neemt?

Misschien, misschien is dat het allemaal wel een beetje. Misschien ben ik het allemaal wel een beetje, maar dit project gaat niet alleen om mij, Eva. Het gaat mij ook om JOU, om andere dromers, andere dertigers, andere vrouwen of mannen, andere chicks en de stoere mannelijke varianten daarvan, andere avonturiers – wandelaars, fietsers, hardlopers, klimmers, natuurgenieters en bergsport-liefhebbers! Het gaat me om iedereen die op zoek is en om iedereen die niet op zoek is.

Inspiratie

In mijn beleving is inspiratie iets dat doet bewegen, doet borrelen, branden, verlangen, streven, geloven en verbinden. Hiervan probeer ik iets te delen, mijn inspiraties – ik deel en inspireer – dat verbindt.

Door dit op een persoonlijke manier te doen, laat ik zien dat ik meer ben dan die stoere chick, die bewuste vrouw of die succesvolle dertiger en het dromertje. Ik probeer antwoorden en oplossingen te vinden voor mijn angsten, mijn ja-mááren en mijn twijfels – mijn “kwelduivels”.

Het klopt dat ik me afvraag wie ik ben en wat ik wil met mijn leven, wat me beweegt. Ik stel mezelf heel veel vragen. Wat voor wezen ben ik eigenlijk? Wat heb ik tot nu toe gedaan met het enige leven dat ik heb? In wat voor wereld leef ik eigenlijk? Ik probeer het positief te benaderen, het is fijn dat ik hier over na kan denken en het is fijn dat er een bewustwordingsproces aan de gang is. Ik heb het goed en ik voel me veilig. Ook al ben ik bang en onzeker, pieker en twijfel ik,  ik voel een kracht en heb ik een onverklaarbaar vertrouwen in die kracht. Mijn persoonlijke manier houdt in dat ik me kwetsbaar, open en eerlijk op stel. Ik wil graag oprecht zijn, echt zijn.

En wellicht is dit alles samen, inderdaad mijn happiness project.

Eva in het goud met haar Via Dinarica Project
GOUD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

EVAdinarica

Schrijft verhalen || Wandelt op de Balkan

Dit vind je misschien ook leuk...