Wraakengelen. 1500 jaar oorlog op de Balkan.

Tijdens het lezen van dit boek moest ik continue denken aan een Servische jongen die ik een paar jaar geleden tijdens mijn fietstocht naar de Zwarte zee heb ontmoet. Hij kwam op mij erg nationalistisch en vijandig over en ik kon me gewoonweg niet voorstellen dat je zo veel haat of wroeging naar andere mensen kon voelen. Ik vond het eigenlijk niet van deze tijd, maar besefte me ook dat ik in een heel veilig Nederland ben opgegroeid. Dit boek schetst een beeld van de geschiedenis van de oorlogen op de Balkan en van het Servische volk. Het maakt dat ik, jaren later, de houding van deze Servische jongen beter kan begrijpen. De gruwelijke misdaden worden niet goed gepraat, het plaatst ze slechts in perspectief. Helaas niet bepaald rooskleurig. Doordat de schrijver historische figuren in de rechtbank laat verschijnen, heeft het boek een humoristisch tintje. Een gewaagde benadering. En een aanrader.

 

 

Schrijft verhalen || Wandelt op de Balkan

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.