Welkom op mijn blog, wat leuk dat je me gevonden hebt!

Dit was eerst mijn “About” pagina, maar gaandeweg is er van alles veranderd waardoor de inhoud daar niet meer op zijn plaats was. Toch kon ik geen afstand doen van dit verhaaltje dat ik bijna drie maanden geleden heb geschreven, dus bleef het onzichtbaar tot nu.

Hier wil ik je een impressie geven van wat mij bezig houdt, wat mij beweegt, waar ik voor leef. Ik hoop dat je zo een indruk kan krijgen van wat mij raakt en waardoor ik geïnspireerd word. Hier zal ik je vertellen en laten zien waar het EVAdinarica Project uit is ontstaan.

Na de zomer kon ik moeilijk mijn draai in het alledaagse, Amsterdamse leven vinden. Nog vol van de eenvoud van het leven op de fiets en het trekkende bestaan, besloot ik mijn leven hier anders in te gaan richten. Ik begon mijn ‘digitale leven’ te minimaliseren. Zo sloot ik mijn Facebookaccount en verwijderde mezelf uit alle WhatsApp groepen. Rust en eenvoud – ik wilde terug naar wat ik dacht dat echt belangrijk was. Vervolgens hield ik een grote schoonmaak en ontdeed me van allerlei overbodige spullen – magnetron, waterkoker, haarföhn, oude winterjassen, kleren die al meer dan een jaar ongedragen in de kast lagen, boeken die ik toch niet zou gaan lezen, de weegschaal, niet lekker ruikende crèmes en zalfjes – alles deed ik weg. Dit was een goed begin, het luchtte op, maar gaf me nog niet genoeg ruimte. Ik bleef zoeken. Wat is het dat me zo benauwd? Werk? Sociale druk? De maatschappij? Mijn leven hier? En waarom? Ik kwam er niet uit. Ik hield het niet vol en kwam uiteindelijk overspannen thuis te zitten.

Dat was het moment dat ik me ging richten op wat me wél een goed gevoel gaf. Pinterest bleek geweldig om inspiraties te ordenen en als het ware te archiveren. Wel weer een account. Maar goed, ik was nu ‘incognito’ dus ik kon lekker mijn gang gaan. Op Instagram legde ik een beeld-dagboek aan en mijn hoofd schreef ik leeg in mijn dagboek-dagboek. De eerste weken lukte het me niet om te lezen, mijn vermoeidheid was te groot en mijn concentratie te slecht. Er bleef helemaal niets hangen. YouTube bood de uitkomst. Vlotte video’s, praatjes, liedjes, teksten en melodieën drongen wel tot me door en wisten me ongelooflijk te raken. Op mijn kanaal ben ik begonnen met afspeellijsten maken en op Spotify heb ik per maand een playlist gemaakt, een luister-dagboek.

De reizen en vakanties die ik in het verleden heb gemaakt, geven me nog steeds veel energie. Doordat ik het altijd zo druk had – of dacht te hebben – heb ik nooit echt de tijd genomen om fotoboeken te maken. Perfect voor nu. Met Flickr heb ik verschillende webalbums gemaakt, waar ik overigens nog steeds mee bezig ben. Het kost gewoon heel veel tijd om al je foto’s bij elkaar te zoeken, te selecteren, op chronologische volgorde te zetten en van een tekstje te voorzien. Maar in plaats van dat het zo’n onoverzichtelijke klus is die altijd ergens op een ’to-do’ lijstje staat, is het nu een ontspannen bezigheid die me heel veel voldoening geeft.

De tweede maand begon ik te lezen. Romans, tijdschriften, blogs. Ik zocht allerlei informatie op en probeerde houvast te krijgen door aan de slag te gaan met zogeheten informatieve en  ‘Self-Help’ boeken (hier schaam ik me nog steeds een beetje voor). Ik hou al jarenlang in een mooi ‘paperblanks’ notitieboekje bij welke boeken ik gelezen heb. Vrij onpraktisch en niet per se nuttig, maar lijstjes maken me, behalve gestrest, vreemd genoeg ook blij. Goodreads biedt deze mogelijkheid ook, mét het bijkomende voordeel dat je je lijstje altijd bij de hand hebt! En kan delen 😉

Om het Social Media verhaal compleet te maken, heb ik toch maar weer een Facebookaccount aangemaakt. Geen persoonlijk profiel, maar een pagina (website over plaatsen/reizen) waarmee ik volgers kan verzamelen (!) zonder dat ik automatisch op de hoogte word gehouden van alle lekkere kopjes koffie die in het eerste lentezonnetje buiten op een Amsterdams terrasje worden gedronken. Maar eerlijk is eerlijk, het is uiteindelijk wel de meest laagdrempelige manier om een groot netwerk op te bouwen.

Waar gaat dit allemaal heen, vraag je je misschien af. Ik ook! Maar ik krijg steeds meer grip. Ik ben op dreef. Een beetje angstig, maar gemotiveerd ben ik mijn weg aan het banen. Het groeit langzaam aan elkaar, brokje voor brokje. Stukje voor stukje. Puzzelen. En schrijven. Op dit moment ben ik vooral aan het schrijven en aan het netwerken. Ik heb een doel voor ogen, ik heb dromen, fantasieën, ideeën, plannen en idealen. Ik krijg er energie van en voel me positiever.

In mijn blogs schrijf ik over wat er in me op komt en wat er in me om gaat – Thinking Feeling Writing. Amsterdam markeert voor mij een periode die begint bij het moment dat ik uit de trein stapte en ik na mijn zomer 2015-fietstocht op 17 augustus weer thuis kwam. Amsterdam eindigt wanneer mijn volgende tocht begint…  Balkan  Bij wijze van reisverslag of tochtendocumentatie heb ik verhalen over mijn vakanties ondergebracht in de categorieën AvonturenBiking en Hiking. In Wat beweegt jou? vind je blogs over van alles dat mij beweegt, van dagboekfragmenten en gedichten tot verhaaltjes over rennen op blote voeten. Door op tags en categorieën te klikken beland je in een verzameling van blogs over dat onderwerp en de links in de tekst leiden je naar bronnen van informatie en inspiratie.

Ik wens je veel plezier met lezen, luisteren en kijken. Kuseva.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

EVAdinarica

Schrijft verhalen || Wandelt op de Balkan

Dit vind je misschien ook leuk...