12 Provinciën Wandel Challenge

Categorieën Nederlandse Natuurpracht
twaalf_provincien_wandel_challenge

De dagen worden langer, de zon steeds warmer en de bloemen komen uit hun knoppen. Het begint weer te kriebelen, ik wil naar buiten. Mijn lichaam schreeuwt om beweging, maar wat zal ik eens gaan doen?

Ongeveer een jaar geleden besloten Suzanne en ik een weekendje naar Giethoorn te gaan. We wilden er eventjes tussenuit, zonder daar al te veel voor te hoeven regelen of plannen. We kwamen terecht in een B&B op een boerderij in Overijssel. Tijdens ons Giethoorn-weekendje ontdekten we hoe dichtbij de natuur en hoe móói Nederland eigenlijk is.

Geïnspireerd door het wandelen in de frisse buitenlucht, kregen we een idee. We daagden elkaar uit om voor de jaarwisseling in elke Nederlandse provincie een wandeling te maken. Slim Fysio maakte een Facebook evenement aan om nóg meer mensen in beweging te krijgen.  Zo ontstond de 12 Provinciën Wandel Challenge.

Hoewel we geen van beiden twaalf wandelingen in twaalf verschillende provincies hebben gemaakt, heeft het wel een aantal van mooie avonturen opgeleverd. Een uitdaging is leuk als motivatie, zeker als je met meerdere mensen mee doet, maar uiteindelijk gaat het om de belevenis. Om het wandelen. Om het moment dat je voor jezelf vrij maakt om de natuur in te stappen.

Met de Via Dinarica in mijn achterhoofd, wil ik de 12 Provinciën Wandel Challenge een nieuw leven inblazen. Ik ga door waar ik gebleven ben en zal in het vervolg mijn Five Fingers aantrekken. Mijn wandelingen log ik met de Strava app. ‘Bewijsstukken’ plaats ik in een Flickr Foto Album, op Instagram, op mijn YouTube kanaal en op Facebook.

De 12 Provinciën Wandel Challenge is een sportieve manier om je eigen land beter te leren kennen én om van elke ‘gewone’ wandeling een klein avontuur te maken…

Giethoorn
Giethoorn

Schrijft verhalen, wandelt op de Balkan

Geef een reactie