Op de fiets van Amsterdam naar Montenegro. Door de bergen natuurlijk!

Categorieën Europa op de fiets,Fietsverhaaltjes
Plan-dell-Alpe-italie

Zomer 2015, de hoogste route van Amsterdam naar Istanbul de Balkan. Ik had twee maanden vrij, twee maanden om te fietsen. Wat zal ik doen, hoe ga ik het doen? Waar ga ik heen? Het stond in ieder geval vast dat ik deze keer geen rivieren zou gaan volgen of naar een een of andere zee zou gaan fietsen. Ik wilde bergen. En ik wilde naar Istanbul, een stad die al jaren op mijn lijstje stond, maar ik had het nooit voor elkaar gekregen om er daadwerkelijk te komen. Zou het deze keer lukken? Van Amsterdam naar Istanbul, de hoogste route door de bergen. In twee maanden…

Het kostte me twee dagen om in Luxemburg te komen, vanaf waar Elise me voor twee weken vergezelde.

Eva&Elise
Chicks & Bikes

Vanaf dat moment kon het echte werk beginnen. The game was on! Samen veroverden we heuvel na heuvel, berpas na bergpas. Twee klimsters klommen op de fiets en beklommen vervolgens de bergen met de fiets.

Hilly_Luxembourg
Heuvelachtig Luxemburg

Des Vosges des France, de heuvels worden steiler!

Col_des_Veu_des_Alpes_France
Col de la Veu des Alps

In Zwitserland begon de temperatuur behoorlijk op te lopen. Tijdens een pittige hittegolf doorkruisden we de Alpen van Belfort naar Chamonix. We vervolgden onze weg verder naar het zuiden via Col du Galibier naar Briancon. Een heuze bikram biking tour des Montagnes!

Indian_summer
Eat, Sleep, Cycle – Anna Hughes

Bijna drie weken onderweg en slechts twee regendagen! In Briancon nam ik afscheid van Elise, zij ging door naar Nice en ik vervolgde mijn tocht naar het oosten. Naar Istanbul. Na een aantal klimmetjes belandde ik op de Po-vlakte, een akelig ongezellige boel. Een week lang ploeterde ik me een weg over de bloedhete, saaie, lange wegen tot ik het Como meer bereikte. Daar begon het klimmen weer. Jeheej, terug de bergen in!

back_in_the_mountains_Italy
Oehoehoeee! Eindelijk weer witte bergen!!

Na Italië reed ik via de Predil pas Slovenië in. Tijdens een eerdere fietstocht kwam ik voor het eerst in dit land en verloor er mijn hart. sLOVEnië, het zit ‘m immers in de naam!

Soča_Valley
Soča Valley, sLOVEnië
Triglav_NP_Slovenia
Triglav National Park, Slovenië
Lake_Bled_slovenia
Lake Bled, Slovenië

Hoewel Slovenië best een beetje een BalkanVibe heeft, werd ik naarmate ik meer naar het oosten fietste, meer en meer overrompeld en opgezogen door de Balkan. Het voelde als een totaal andere wereld. Prachtig, maar heftig. Ik wist niet goed wat ik voelde of wat ik moest denken, dus liet ik alles maar gewoon over me heen komen en fietste kalmpjes aan door…

Bosnia_Herzegovina_Una_river_NP
Una river, BiH
Bosnië_Herzegovina_Kermis
Kermis
Bosnia_Herzegoviva_between_Bihać_and_Ripač
Kerkhof
Bosnia_Herzegovina_Una_NP
Una NP, BiH

Bosnië Herzegovina - between Drvar and Livno

Ergens tussen Drvar en Livno, BiH

Bosnië_Herzegovina_on_my_way_to_Tomislavgrad
Op weg naar Tomislavgrad, BiH
Bosnië_Herzegovina_Blidinje_NP_(R419)
Blidinje NP, BiH
Bosnië_Herzegovina_Mostar
Mostar, BiH
Montenegro _Kotor_bay_lovcen_pass_by_bike
Lovćen Pass met een uitzicht op de baai van Kotor, Montenegro
Pick_up_Cetinje_bike_in_car
Pick up @ Cetinje, Montenegro

Na bijna 4000 kilometer zonder lekke banden MET ongelooflijk veel mooie bergen, ontelbare inspirerende momenten en bijzondere ontmoetingen, was het tijd om naar huis te gaan. Mijn vakantie was over, ik moest weer aan het werk. Geen Istanbul, wederom, maar ik heb hoe dan ook een onvergetelijk avontuur gehad. Wederom.

Eat Sleep Cycle

Schrijft verhalen || Wandelt op de Balkan

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.