Crvena Perla (Deuter Aircontact SL60 rugzak)

Categorieën Gear Talk
Crvena Perla

Rode Parel, een mooie naam voor een trouwe compagnon, mijn rugtas. Dag in dag uit draag ik haar op mijn rug en zij draagt op haar beurt mijn spullen. Ik verricht weliswaar het zware sjouwwerk, maar Crvena Perla maakt het zo comfortabel mogelijk voor me.

Ik vond het lastig om te beslissen hoe groot mijn metgezel zou moeten zijn. Het lijkt tegenwoordig een trend te zijn om zo licht en zo compact mogelijk te trekken. Is dit ijdelheid of een must voor de zogenaamde thru-hikers?

Met een kleinere tas kan je minder meenemen en je bespaart een paar grammen op het gewicht van de tas. Dit zou je sneller kunnen maken. Aan de andere kant zijn er gewoon heel veel spullen die mee moeten.

Hoe al die andere hikers het doen weet ik niet, maar ik ben typisch een gevalletje “het zekere voor het onzekere”… Dus ben ik voor de grote variant gegaan. Wel een vrouwtje. Met de rode Deuter Aircontact 60 10 SL oftewel Crvena Perla ga een paar maanden op stap.

Bepakt en bezakt bij de start van de route in Valbona
Bepakt en bezakt bij de start van de route in Valbona

Onbeschrijfelijk trots was ik toen ik het voor elkaar had gekregen om mijn matje, slaapzak én tent in het ondercompartiment te krijgen. Er was zelfs nog plek voor regenkleding. Yes, geen losse zooi aan de buitenkant. Geen gebungel en gefrutsel, alles zit netjes weggestopt. Wellicht ben ik zelf net zo ijdel..

In eerste instantie hadden we het zwaar samen. We moesten elkaar een beetje beter leren kennen, elkaar leren aanvoelen. Crvena Perla biedt allerlei mogelijkheden en verschillende opties waarmee ik haar precies op mijn lichaam kan afstellen. Na een paar dagen zat het rugpand precies pas, had ik de juiste manier gevonden om het gewicht zo optimaal mogelijk te verdelen en wist ik exact aan welk bandje ik moest trekken om druk- of schuurplekken te voorkomen.

Puffen op de Peja pas
Puffen op de Peja pas
Tevreden door het dal naar beneden
Tevreden door het dal naar beneden
Bezweet boven de kloof
Bezweet boven de kloof

Het resultaat is dat we onafscheidelijk zijn geworden. Zonder haar vertrouwde gewicht op mijn rug en heupen, raak ik uit balans. Ik voel me veilig en op mijn gemak. Samen hebben we alles wat we nodig hebben om weken, maanden rond te trekken.

Er is één kleinere soortgenoot voorbij gekomen, maar om heel eerlijk te zijn had eigelijk een beetje met hem te doen. Hij mag dan wel minder wegen, maar om nou met al die potten, pannen, schoenen en weet ik het wat nog meer vastgesnoerd rond te moeten lopen.. Ik weet het niet. Het gaf mij een onrustig gevoel. Nee, Crvena Perla en ik zijn niet licht en snel, maar wel heel steady. En tevreden samen.

Geen pijntjes, geen ongemakken. Geheel ongeschonden zijn we inmiddels Albanië, Montenegro en Bosnië doorgekomen. Ik ben aan haar gehecht geraakt, ze is onderdeel van mij en mijn avontuur. Ik kan niet anders zeggen dan dat ze haar naam eer aandoet!

Vrolijk hobbelen over de helling
Vrolijk hobbelen over de helling
Schrijft verhalen || Wandelt op de Balkan

5 gedachten op & ldquo;Crvena Perla (Deuter Aircontact SL60 rugzak)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.