Ćevapi uit Sarajevo en paprika uit de tuin!

Categorieën Belevenissen,Kroatië
paprika_plukken

Tijdens de vier weken dat ik in Sarajevo was, heb ik het niet voor elkaar gekregen cevapi op Baščaršija te eten. Uit eten gaan vind ik niet leuk om alleen te doen en met de mensen die ik in Sarajevo heb ontmoet, ging ik de bergen in.

“Komt wel” stelde ik iedereen die me ongelovig en bezorgd aankeek gerust. Dat het zou komen terwijl ik in Kroatië was, in Knin wel te verstaan, had ik nooit kunnen bedenken.

Ja Knin zit vol verrassingen. Doordat ik een pakketje naar Knin had willen sturen, was ik in contact gekomen met Dorijan. Dorijan werkt in Sarajevo, maar komt uit Kroatië en maakt deel uit van het Via Dinarica team hier. Zijn vriendin Iva woont in Knin en daar zou hij mijn pakketje voor me achter laten. Super!

Dat ik tevens een logeerkamer in het huis van Iva’s ouders kreeg en dat ik uitgenodigd werd om met de familie te BBQen was een leuke verrassing. Dat Dorijan en Iva ćevapi uit Sarajevo, van Bascarsija hadden meegenomen voor de BBQ was een gewoon een feestje!

Een kers op de taart. Yeah, een mooiere introductie had ik niet kunnen krijgen. Ćevapi uit Sarajevo. Smullen.

Schrijft verhalen || Wandelt op de Balkan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.