In het sponsorpakket dat ik voor mijn Vibram FiveFingers ambassadeurschap heb gekregen zit naast de twee paar FiveFinger schoenen, twee SIGG flessen en de Deuter rugzak ook nog vier paar Injinji sokken. Van die vier paar heb ik er twee meegenomen en deze twee paar draag er eigenlijk maar één. Smeerpoets die ik ben.

Met de lage Women’s Run Lightweight sokken heb ik er inmiddels ruim vijftig loopdagen opzitten, een mooi moment om eens de aandacht op deze twee roze met blauwe Injinjies te vestigen. Waarom ik niet alle vier de paren heb meegenomen is heel simpel: gewicht. Alleen het hoogst noodzakelijke kan mee. Bij nader inzien had ik beter twee paar van de roze met blauwe lichtgewicht sokken mee kunnen nemen. Dan had ik meer kunnen afwisselen tijdens het lopen.

De warme Trail Midweight Crew sokken heb ik vooralsnog sporadisch ’s avonds aan gehad. Voornamelijk wanneer ik bij mensen thuis was en zij het ongezond vonden om op blote voeten te lopen. Om niet onbeleefd te zijn en omdat ik dan eindelijk die grijze rakkers tevoorschijn kon halen, trok op zulke momenten mijn warme avondsokken aan. Van tevoren had ik gedacht dat ik nauwelijks sokken zou dragen, ik had namelijk nooit eerder teensokken of Injinjies aan gehad. Na een week met blote voeten in mijn FiveFingers ben ik de Injinjies gaan dragen en heb ze vervolgens niet meer uitgedaan.

Sponsorpakket: Deuter | Vibram FiveFingers | Injinji | SIGG
Sponsorpakket

Teensokken in teenschoenen

De Injinji sokken hebben natuurlijk ook vijf vingers, tenen waardoor ze perfect zijn in Vibram FiveFingers. Maar ook als je geen teenschoenen draagt, zijn deze sokken fantastisch. Ze voorkomen schuurplekken tussen je tenen waardoor je minder snel blaren krijgt. Mijn tenen hebben nogal de neiging om tegen elkaar aan te plakken en onder of bovenop elkaar te kruipen. Hoe knus dit ook is, zeker in een “normale” schoen, erg fris is het niet.

Bovendien worden ze lui en slap als ze zo gezellig bij elkaar gepropt zitten. Dat was voor mij een reden om FiveFingers te gaan dragen. Door het spreiden van de tenen, wordt het natuurlijk lopen met gebruik van álle tenen gestimuleerd. Dat je ook sokken in deze teenschoenen kon dragen, had ik tot voor mijn voettocht niet bedacht. Nu ik eenmaal aan de Injinjies ben, wil ik niet meer terug.

Injinji-toe-socks-Women-s-Run-Lightweight
Injinji Women’s Run Lightweight

Waarom Injinji sokken niet stinken

Nu heb ik dag in dag uit dezelfde sokken aan. Ik spoel ze zo vaak mogelijk uit, maar echt schoon zullen ze nooit meer worden. Gelukkig valt het stinken mee. Of het komt doordat mijn voeten niet zo sterk ruiken, de FiveFingers goed ventileren of dat het materiaal (Coolmax) van de sok vieze geurtjes voorkomt. Wie zal het zeggen. Ik denk dat het een combinatie van factoren is. Hoewel, nu ik er zo over nadenk, herinner ik me dat mijn FiveFingers voordat ik sokken ging dragen veel meer stonken. Haha en mijn voeten dus waarschijnlijk ook!

Los van al het praktische zijn teensokken gewoonweg heel erg leuk. Ondanks het gefrunnik tijdens het aantrekken, komt er telkens weer een grinnikglimlach tevoorschijn. En niet alleen bij mij. Teensokken en teenschoenen maken mensen vrolijk. Jong en oud. Iets speels en iets kinds halen de Injinjies naar boven. Dat alleen al is voor mij reden genoeg om ze te dragen!

Injinji sokken in het zand
In het zand

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

EVAdinarica

Schrijft verhalen || Wandelt op de Balkan

Dit vind je misschien ook leuk...