Ik neem plaats achter een computer die niet van mij is. Veeg het stof van de tafel en stal mijn zooi uit. Notitieboekjes, folders, visitekaartjes, briefjes met aantekeningen, papiertjes met adressen, mijn dagboeken, GPS, wandelkaarten. Oeff, heb ik alles? Dan ga ik aan het werk. Tig tabbladen open, vergeten wachtwoorden, verdwenen foto’s, onbeantwoorde e-mails. Chaos.

Brainstormen, schrijven, uploaden. Waar te beginnen? Welk verhaal wil ik wanneer en waar publiceren? Engels of Nederlands? Er liggen verschillende opdrachten en ik heb talloze ideeën. Wie als eerste terug te mailen? Ik loop achter met mijn blog en heb Slovenië totaal laten verslonzen.

Mogelijkheden, netwerken, publiceren. Wat wil ik ermee? Waar wil ik heen? Waar gaat het heen en wat levert het op? Werk, geld? Een baan? Een doolhof. Wildgroei aan struiken en planten die lukraak over mijn pad kronkelen. Mijn zicht blokkeren en de toegang versperren. Opruimen, ordenen, organiseren. Verwerken, is dat werk?

Ik zit achter de computer. Typ, scroll en drink koffie. Ik neem pauze om te lunchen of om een plas te doen. Typ, ritsel in mijn zooi en maak een ommetje naar de bakker. Google vult inmiddels mijn zoektermen in het Nederlands aan en YouTube laat Nederlandse reclamespotjes zien, maar het toetsenbord heeft de Kroatische diakritische tekens. Yes, dat is fijn!

Een nieuwe fase. Het is allemaal een beetje vreemd. Beetje onwennig en een beetje chaotisch, maar op een sullige manier wel bevredigend.  En het werkt. Nu. Voor mij.

2 Reacties

  1. Lieve Eva fijn om weer wat te horen. Dus het wandelen zit er op, en wat ga je nu doen weet je het al of ben je nog zoekende.Wat een tijd ben je al van huis slaap je nog steeds in je tent of heb je een ander onderkomen.
    Hier begint het nu ook kouder te worden,dit is echt weer dat je echt de verwarming even aan zet.een uurtje maar maar dan is het weer behaaglijk.Nog een fijne tijd. Liefs oma.

    1. Voor kamperen is het inderdaad een beetje koud, ik slaap voorlopig lekker warm binnen in een bed met dekens en kussens. Ik verblijf in een huisje met een keuken en een badkamer en uitzicht op een kerk. Haha, ik ben en blijf zoekende en geniet van wat er op mijn pad komt. Liefs, Eva

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

EVAdinarica

Schrijft verhalen || Wandelt op de Balkan

Dit vind je misschien ook leuk...