België & Luxemburg en hun Ardennen

Categorieën Te voet terug naar de Balkan
België en Luxemburg

Twee jaar geleden heb ik een stukje van de GR 57 door het hart van de Ardennen gelopen. Ik zat toen middenin de overgang van bergschoenen naar FiveFingers. Tijdens het wandelen kreeg ik ontzettend veel last van de pezen onder mijn voeten. Uit pure wanhoop ging ik op blote voeten verder. Tot mijn verbazing verdween de pijn. Dat was het moment dat ik overstag ging. Geen zware bergschoenen meer.

De GR 57 (Vallée de l”Ourthe et Sentier du Nord) is een wandelpad dat langs de Ourthe van Luik naar Luxemburg slingert. Hier beginnen de heuvels. Hoewel het nog geen bergen zijn, verkijk ik me keer op keer weer op de Ardennen. Venijnige klimmetjes met steile rotswanden en ruige rivieren, zodra je Nederland uit bent begint het feest.

Verhalenverteller // Avonturier // koffie, bergen, blootsvoets en Balkan liefhebber :)

Geef een reactie