BosniaBrainstorm

In Bosnië en Herzegovina ga ik door met de Via Dinarica Green Trail verkennen, maar met een heel andere insteek. Het gaat en combinatie van fietsen, wandelen, kanoën, raften en misschien zelfs wel paardrijden worden.

De groene route zal meer een soort verbindingsweg worden tussen bezienswaardigheden, National Parks en outdoormekka’s worden. Het idee is om van plek naar plek te hoppen. Of te fietsen. Of dus per paard… Dit is nogal een logistieke uitdaging en ik verwacht dat Terra Dinarica voor de zomer met een eerste versie van de Green Trail zal komen, dus houd ik het voor nu eventjes bij een brainstorm…

Vanuit Bihać ga ik eerst naar Sarajevo (waar mijn toerfiets staat), daarna naar Višegrad om vervolgens via Tuzla terug naar het westen te koersen. Zo kom ik aan het einde van mijn groene tocht, na het ommetje in Bosnië en Herzegovina zal ik uiteindelijk de laatste etappe naar Zagreb terug fietsen.

Ik heb nog geen klikbare in- en uitzoom kaart, maar wel wat foto’s van plekken waar ik toevallig al ben geweest (en die dus deel gaan uitmaken van de groene variant van de Via Dinarica).

Una rivier, Bosnië Herzegovina
Una rivier in Una NP
Pale, vlakbij Sarajevo
Pale, vlakbij Sarajevo

Verhalenverteller // Avonturier // koffie, bergen, blootsvoets en Balkan liefhebber :)

2 gedachten op & ldquo;BiH brainstorm…

Geef een reactie