BLOG | Te voet rondtrekken door Europa

Rondtrekken door Europa

Ik wil onderweg zijn. Rondtrekken door Europa. Te voet rondtrekken met alles wat ik nodig heb op mijn rug. Buiten zijn, in een tent slapen en zoveel mogelijk tijd in de natuur doorbrengen. Dan voel ik met het best. Dan voel ik me vrij. En dan komt de rest vanzelf. Welke rest? Dat weet ik niet precies, maar ik geloof stellig dat wanneer je genoeg ruimte creëert, je het pad vrij maakt voor nieuwe dingen. Wat voor dingen? Daar kom ik onderweg wel achter.

Voorlopig hou ik het bij lopen. Lekker langzaam, lekker simpel. Een trage trekking van Amsterdam naar Zagreb. Geen moeten, geen race. Geen tijdsdruk. Een wandeling door de bossen, over heuvels, langs velden, rivieren en uiteindelijk via de Alpen terug naar de Balkan. Mijn groene weg terug naar de Balkan.

Onderweg ga ik weer schrijven. Verhalen, ervaringen, verwonderingen en andere gedachtenfrutsels delen. Waarom? Omdat ik het leuk vind… Schrijven en wandelen gaat voor mij samen. Het geeft me rust en ruimte. Ik deel op een persoonlijke manier, omdat ik de behoefte voel het verhaal achter de schermen, het verhaal achter de foto te vertellen. De grappige en hilarische, maar ook de moeilijke momenten. De UPS en de downs. Het hoort er allemaal bij. Dat maakt het voor mij alleen maar mooier. En echter.

Mijn groene weg van Amsterdam naar Sarajevo

In Nederland begin ik met het Pelgrimspad dat van Amsterdam via ‘s-Hertogenbosch naar Wezet in België loopt. Een klein stukje zuidelijker pik ik de GR 57 (Vallée de l”Ourthe et Sentier du Nord) op. Daarna wordt het een beetje improviseren. Door verschillende Europese wandelroutes, pelgrimswegen, natuurpaden en regionale trails aan elkaar te plakken probeer ik me een weg door Duitsland te banen, waar ik ongeveer bij de Bodensee uit wil komen om met de rode Via Alpina route de Alpen over te steken.

Na de Alpen komen de… Dinarische Alpen. De Dinarides! Hoewel ik nog geen idee heb wanneer ik daar aan kom en hoe ik me dan voel, ben ik van plan om mijn tocht voort te zetten door Slovenië, Kroatië en Bosnië & Herzegovina. En jawel, langs de Via Dinarica Green Trail. Voor alsnog is er slechts in Kroatië sprake van een (concept) route. Zelf heb ik iets voor Slovenië in elkaar geknutseld en op dit moment is het Terra Dinarica team in Sarajevo druk bezig met hun groene variant in Bosnië en Herzegovina.

De laatste etappe in BiH wil ik op m’n oude vertrouwde fietsie doen. Vanuit Bihać ga ik eerst naar Sarajevo (waar mijn toerfiets staat), daarna maak ik een ommetje door Bosnië en Herzegovina en zal ik uiteindelijk naar Zagreb terug fietsen. Als dat geen avonuur is…

Oh en ik vertrek ergens in maart, wanneer ik alle klusjesdingen hier in Nederland heb afgerond. En wanneer ik mijn nieuwe FiveFingers binnen heb 😉

Hoe bekostig je zo’n reis dan?

Dat is wat veel mensen me vragen. Allereerst probeer ik zo min mogelijk geld uit te geven. Ik slaap in mijn tent en beweeg me voort te voet. Hier en daar schrijf ik artikelen waar ik mijn eten mee kan betalen en verder ga ik brieven op bestelling versturen. Brieven vol reisverhalen, belevenissen en gedachten. Hoewel mijn blogs persoonlijk zijn, heb ik vaak het gevoel dat er veel verloren gaat wanneer de handgeschreven letters vervangen worden door computerletters. Bovendien is toch ontzettend leuk om post vanuit een onbekende bestemming op je deurmat te vinden?

Zo ongeveer dus.

Lees jij met met mee?

Schrijft verhalen || Wandelt op de Balkan

2 gedachten op & ldquo;Te voet naar de Balkan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.