Dit jaar werd ik 33. Oef! En ach. Nu ik voor de afwisseling met mijn verjaardag weer eens in Nederland was, leek het me leuk om een feestje te geven. Iets te organiseren. Maar wat? Ergens een biertje drinken? Spelletjes spelen? Wandelen? Of een avontuur. In Januari logeerde ik bij een vriendin in Driebergen, super dicht bij het bos dus. Nou wist ik toevallig dat er een paalkampeerplaats vlakbij was. Bos, wandelen, paalkampeerplaats. Kortom, tijd voor avontuur op de Utrechtse Heuvelrug!

Belevenisfeestje

Het schijnt tegenwoordig helemaal goed te zijn als je een beleveniskado geeft. Daar ben ik absoluut voor gezien ik zojuist al mijn overbodige spullen heb verkocht om met slechts twee rugtassen, een laptop en een fiets door het leven te gaan. Een beleveniskado is perfect. Maar wat nou als iedereen me een beleveniskado geeft? Dat is weliswaar heel gezellig, maar logistiek nogal een uitdaging. Daarom besloot ik om geen kado’s te vragen, maar in plaats daarvan een belevenisfeestje te organiseren. Met je komst als kado. Waar het me uiteindelijk om ging, was dat ik mijn vrienden zou zien.

Tijdens mijn bestuursjaar bij de ASAC was ik weekendcommissaris. Ik organiseerde de klimweekenden naar bijvoorbeeld de Ardennen of klimgebiedjes in Duitsland. Bij de ASAC verzamelden we altijd om 19.00 uur op Amsterdam Amstel om ergens middernacht bij de klimcamping of bivak aan te komen. Veel van mijn vrienden zijn nog altijd ASAC-ers, maar ik heb ook een hele bubs “gewone” vrienden. Daar lag de uitdaging. Hoe zou ik die mee kunnen krijgen? EN hoe zou ik die in januari in een tent kunnen krijgen?!

Avontuur op de Utrechtse Heuvelrug | Een belevenisfeestje
Naar buiten

Ik schreef een mailtje

Nu ik het het mailtje zo terug lees, denk ik Oh hemeltje lief, wat ben ik toch een regelneef! Uhm, tja. Maar het was wel handig, toch?

Het is zover, ik word 33… Maar dat is niet erg, sterker nog, het is best een goede reden om een feestje te geven. Natuurlijk wil ik dit graag een beetje in stijl doen en organiseer daarom een belevenisfeestje! Een klein avontuur op de Utrechtse Heuvelrug. Hou je vast 😉 Dit is mijn plannetje, maar je mag aanhaken (en afhaken) wanneer je maar wilt.”

15.00 uur – Wandelen van station Driebergen-Zeist naar de paalkampeerplaats bij Austerlitz (ongeveer 7km)

17.00 uur – Kamp & vuur maken

19.00 uur – Samen eten → eclectische couscous 

De rest van de avond – hopelijk lekker warm bij het vuur. Gitaren zijn welkom, maar hoeft niet.

Volgende ochtend/middag – koffie, ontbijt en gezellig samen terug wandelen naar het station van Driebergen-Zeist.

Locatie & vervoer

Paalkamp Austerlitz52°06’23.5″N 5°18’01.6″E | Meer informatie

Er moeten nog wat dingen afgestemd worden zodat er bijvoorbeeld niet teveel tenten meegesleept worden. Daarom wil ik jullie vragen om (als je komt) mij ff te laten weten of je een tent hebt en met hoeveel plek. En ook hoe je komt, wie-wat-waar-wanneer? Komt er eigenlijk iemand met de auto uit Amsterdam? Misschien kunnen jullie carpoolen? Of niet, wat je wilt, want de trein is natuurlijk ook leuk.

Er zijn allerlei treinen die je kan nemen. Snelle, langzame, korte, lange. Wat je ook doet, ik ben om 15.00 uur op station Driebergen-Zeist en zal wachten op die trein die om 08 over heel aan komt 😉

Meenemen:

Ik zorg voor glühwein, couscous, havermout & koffie

Let op! Je moet zelf water meenemen, de kraan op de paalkampeerplaats is hoogst waarschijnlijk afgesloten! (was uiteindelijk niet zo)

En ik wil geen kadootjes, in plaats daarvan vraag ik je wat eten en drinken mee te nemen. (Ook omdat ik het zelf niet allemaal kan dragen).

Eten & drinken

 • water!
 • drinken en/of drankjes (bier!)
 • snacks if you like
 • ontbijt voor als je geen havermout lust of aanvullende ingrediënten zodat we samen een epische havermout kunnen maken!
 • ingrediënten voor de eclectische couscous (als je mee wilt eten), ik neem de couscous basis mee

Kamperen

 • tarp of zeil als je hebt
 • tent
 • brander, ja fijn!
 • percolator voor als je geen cowboy koffie wilt
 • pannetje, ook handig
 • bord (kommetje), beker, bestek
 • matje, slaapzak, donsjack ofzo
 • koplamp
 • beetje WC papier

Hopelijk tot vrijdag. Heel heel veel liefs, Eva

Tot mijn grote verbazing was de opkomst fenomenaal!

Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug
Help, we zitten in de schaapskooi!
Om het vuur | Wildkamperen op de paalkampeerplaats bij Austerlitz
VUUR

Klein avontuur, groots feest

Met een klein clubje dat vrijdagmiddag vrij was, liepen we bepakt en bezakt door het bos naar de paalkampeerplaats. Het hout was kleddernat, maar het is gelukt (na twee uur zwoegen van Arne – THANKS!) om de vlam erin te krijgen. Gouden tip: zoek hars. Echt, dat werkt beter dan bezine.

Gedurende de avond druppelden er meer en meer vrienden binnen. Buiten. Er kwam hout en een bijl. Er kwam bier en rakija. Marshmellows en mooie verhalen. Oh wat een fijne avond. Echt. Volgend jaar weer, als ik in Nederland ben 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

EVAdinarica

Schrijft verhalen || Wandelt op de Balkan

Dit vind je misschien ook leuk...