WEEKVLOG #5 ☆ De beste bar van Zagreb

Categorieën Vlogs,Zagreb en Omstreken

Ik geniet intens van het door de stad slenteren. De buurt waar ik woon is prachtig, de gebouwen hebben iets geheimzinnigs en overal zijn geheime straatjes. Steegjes met trappen, onverwachtse doorsteekjes en tunnels. En parken. Overal zijn parken. In het deel waar ik woon, zijn de parken eigenlijk een soort van uitlopers van Medvednica. Een kwartiertje lopen en ik ben weg uit de stad. Althans, zo voelt het. Elke dag hou ik een beetje meer van Zagreb. Oja, en ik heb dus de beste bar van Zagreb gevonden…

Dit is een vlog (of vlog in blog) over mijn vijfde week in Zagreb. Ik loop een weekje achter, omdat ik me afgelopen week wat minder voelde. Moe vooral. Nog steeds eigenlijk. Plotseling kreeg ik het bericht dat ik mijn kamer moet verlaten. Zo stom. Ik heb nog even geen zin om daar uitgebreid op in in te gaan, maar ik vind het best wel lastig.

Wat wel ontzettend leuk is, is de taalcursus. Ja, die is eindelijk begonnen! Beetje overweldigend, maar tegelijkertijd heerlijk om me in iets nieuws te kunnen vast bijten. Kroatisch is gramaticaal behoorlijk pittig, maar gek genoeg ligt me dat wel. Door regeltjes te begrijpen, de gramatica te doorgronden krijg ik houvast. Het in de praktijk brengen daarentegen… Want ja, als iemand in de supermarkt in het Kroatisch terug praat, gaat het toch net even iets sneller dan wanneer mijn klasgenoten een zinnetje terug brabbelen.

Hoe dan ook, ik vind het geweldig. En uiteindelijk is dat waarom ik nu in Zagreb ben. De taal leren.

Voor wie toevallig ook een taalcursus in Zagreb wil doen, zal ik een linkje naar mijn taalschool toevoegen. Op aanraden van een vriend heb ik gekozen voor “Croatian Language Academy Sputnik”. Ik ben er heel erg over te spreken. Het fijne is dat mijn klasgenoten allemaal hetzelfde instap niveau hebben. Bovendien zijn we maar met z’n achten, iedereen komt dus lekker veel aan het woord. Ook niet onbelangrijk, de docenten zijn echt leuk.

Dan, over tot de orde van de blog. De vlog. Weekvlog nummer 5.

 De beste bar van Zagreb
Some contents or functionalities here are not available due to your cookie preferences!

This happens because the functionality/content marked as “Google Youtube” uses cookies that you choosed to keep disabled. In order to view this content or use this functionality, please enable cookies: click here to open your cookie preferences.

Meer VLOGS en video’s

 


 

PATREON | Eva Smeele is Creating Stories about her Hiking Adventures

Wil je meer? Sinds kort kan je me ook steunen via Patreon

Ik zie Patreon als een steuntje in de rug om het een beetje anders te doen. Een platform dat het mogelijk maakt om een beetje anders te leven. Om mijn leven in mijn eigen ritme te leven. Om met volle aandacht schrijfsels te creeëren, video’s en vlogs te maken, verhalen de wereld in te slingeren en… En wellicht daarmee andere mensen te inspireren.

Become a Patron!

 


 

WEEKVLOG #5 | De beste bar van Zagreb

Schrijft verhalen || Wandelt op de Balkan

2 gedachten op & ldquo;WEEKVLOG #5 ☆ De beste bar van Zagreb

 1. Ik lees je verhalen graag maar zelf begrijp ik niet dat je daar genoeg voldoening uit kunt halen.
  Ik zie het meer als vakantie. Altijd vakantie zou mij niks lijken en dan weinig geld te besteden te hebben.
  Je hoeft helemaal niet veel geld te hebben om gelukkig te zijn.
  Maar hoe betaal je je verzekeringen en nog zo veel meer wat er elke maand komt,daar moet ik aan denken als ik je verhalen lees. Ik neem aan dat je in Zagreb ook niet van de wind kan leven.
  Liefs van je bezorgde oma.

  1. Lieve oma,

   Ik ben niet op vakantie. Absoluut niet. Ik werk iedere dag. Zo’n beetje alles wat ik doe is werk. Tegelijkertijd werk ik alleen aan dingen die ik ook zou doen als ik er geen geld voor krijg. Of dat probeer ik.

   Ik leef idd heel heel minimaal, voor nu is dat goed, want ik kan doen en zijn waar ik graag wil zijn. En nee, ik leef niet van de wind. Ik leef van 100 euro per maand.

   Tot in juni! Liefs Eva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.