Dat je wil genieten, dat je blij wilt zijn. Dat je jezelf gelukkig wilt prijzen, dat je dankbaar bent, je je dankbaar voelt. Wat als dat er wel is, maar er zit een laagje overheen. Het hoofd blijft denken. Ogen worden nat. Ik ben vrij. Je bent vrij. Snotneus. Traan druppelt in oor. De bergen zijn mijn strijdtoneel.

De fijnheid

De dagen, het weer. De wolken, water, geen water, vies water. Het pad, de route, geen pad, mijnen. Achterlijke oorlog. De dagen verdwijnen. Hoeveel dagen? Hoelang heb ik nog? De wind waait, maar de wolken blijven. Vogeltjes maken drukte, de wolken schuiven. Het is passen en meten daarboven. De wind doet het tentdoek ritselen. De zon komt door. En verdwijnt. Een koekoek. Natuurgeluiden. Vliegjes hebben zichzelf vastgevlogen tussen mijn binnen en buitentent. Krekels.

Dit is toch fijn? Ik wil het voelen. De fijnheid. In plaats daarvan prikt m’n neus. Natte wang.

Genieten, raar woord eigenlijk. Ik weet dat ik geniet, kan dat?

De bergen zijn mijn strijdtoneel | BLOG
Voor de storm

De bergen zijn mijn strijdtoneel

Angsten. Hoezo ben ik niet bang? Ik ben continue bang. Soms voel ik zoveel angst dat ik bang word om bang te worden. Tegelijkertijd weet ik dat wegkruipen het versterkt. Dus trek ik ten strijde. De bergen zijn mijn strijdtoneel. Ik strijd niet met of tegen de bergen, maar met mezelf. Een beetje. Met mijn angsten. Ik strijd met de tegenstrijdigheden.

En soms vind ik het allemaal wel best. Dan kruip ik samen met m’n angsten in m’n kleine groene huisje en laat ik de boel de boel. Dan razen de wolken en klappert het tentdoek. Dan tsjirpen de krekels, de vogels, de vliegjes. Dan koekoekt de koekoek en dan stromen de tranen. Het mag. We hoeven niet altijd te strijden. Of te genieten.

PUT OLUJE | De bergen zijn mijn strijdtoneel
Na de storm

2 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

EVAdinarica

Schrijft verhalen || Wandelt op de Balkan

Dit vind je misschien ook leuk...